over distillers academy

Distillers Academy Schiedam is dé plek voor iedere fan en fijnproever, die zich smakelijk en vermakelijk wil verdiepen in de bijzondere wereld van ‘het gedistilleerd’.

Workshops, masterclasses en tours geven inzicht, begrip en kennis in het subtiele proces van distilleren, het onderscheid tussen verschillende distillaten, de diversiteit en eigenheid van de merken en de rol van de ambachtelijke brandershistorie in de stad Schiedam. Met plezier en trots trekt de Distillers Academy op met de grote Schiedamse distilleerders. Belangrijke producenten met krachtige merken, die zijn gesterkt door ambacht, kwaliteit, traditie en innovatie.

Het aanbod van Distillers Academy Schiedam is volop in ontwikkeling. In 2019 zal het cursusaanbod worden uitgebreid. Hou de website in de gaten voor updates.

Over Schiedam

In Schiedam ruik, proef en zie je overal jenever, gin en ander gedistilleerd.

In de historische binnenstad herinneren vele gebouwen aan de tijd dat Schiedam het internationale hart van de jeneverindustrie was. In de hoogtijdagen waren maar liefst 392 branderijen en distilleerderijen actief in Schiedam.

Het authentieke verleden is inmiddels in een eigentijdse (stokers)jas gestoken. Vele pakhuizen en distilleerderijen zijn omgetoverd tot woningen, winkels, musea en galeries. De hoogste molens ter wereld draaien nog met regelmaat en tussen de romantische havens en historische schepen vind je er een bruisende horeca en bloeiend cultureel leven. Dit maakt het goed bewaard gebleven centrum een attractie op zich.

Grote en kleine distillateurs en producenten bevinden zich nog altijd in Schiedam. Schiedam is daardoor ook een geliefde plek voor bartenders uit alle windstreken, om zich te informeren over de laatste ontwikkelingen in de wereld van het gedistilleerd. In Schiedam ontstaan nieuwe brands en trends voor drankjes en cocktails. Niet voor niets is er in de stad jaarlijks het Nederlands Jenever- en Ginfestival en de Brandersfeesten.

Over molen De Palmboom

De Distillers Academy is gevestigd in molen De Palmboom, een voormalige brandersmolen aan het water van de Noordvest.

Schiedam heeft de zeven grootste molens van de wereld. Deze danken hun bestaan aan het jeneververleden. Ooit stonden er ruim 20 molens waar molenaars het graan voor de branders maalden. Om boven de pakhuizen uit te torenen en voldoende wind te vangen groeiden de molens uit tot de hoogste ter wereld, ook wel liefkozend de Schiedamse Reuzen genoemd.

Uniek voor Nederland is dat de Schiedamse molens allemaal in de binnenstad staan, op loopafstand van elkaar. Ze bepalen al honderden jaren de skyline van de stad en zijn prachtig te zien vanuit het vliegtuig van en naar Rotterdam The Hague Airport en Schiphol.

Voor meer informatie over de Schiedamse molens: www.deschiedamsemolens.nl