Schiedamse distilleerders

Grote spelers op de wereldmarkt voor gedistilleerd zijn al eeuwenlang in Schiedam gevestigd.

Denk aan de elf generaties Nolet van Nolet Distillery, bekend van Ketel 1 Jenever, Nolet’s dry gin en de wereldwijd verkochte Ketel One Vodka. Evenals het andere grote familiebedrijf De Kuyper Royal Distillers, ’s werelds grootste producent van cocktaillikeuren. Het Schiedamse Onder de Boompjes heeft in naam de op één na oudste distilleerderij van Nederland. Familiebedrijf Herman Jansen, kwaliteitsproducent van diverse beroemde brands, zoals Notaris en Sonnema Berenburg, is hier al sinds 1777 gevestigd. Ook jonge merken als Loopuyt Gin, Bobby’s Gin en Catz Dry Gin bevinden zich in Distillers District Schiedam.

Distillers Academy Schiedam is mede mogelijk gemaakt door de Schiedamse distilleerders.

sterke merken

De Kuyper Royal Distillers is een toonaangevend familiebedrijf in premium likeuren- en spirits, opgericht in 1695 door Petrus De Kuyper. De Schiedamse De Kuyper is wereldmarktleider in cocktaillikeuren en actief in 100 landen. Ook is de Kuyper eigenaar en producent van de wereldberoemde likeuren Peachtree, Cherry Heering, Mandarine Napoléon en de reeks ambachtelijke jeneverbesdistillaten van Rutte Distillers.
www.dekuyper.com

Nolet Distillery is geboren en getogen in Schiedam. In 1691 streek Joannes Nolet er neer tussen de graanpakhuizen. Nu, 327 jaar later, is Nolet Distillery, met haar eeuwenoude tradities en moderne technologie, nog altijd thuis in de stad waar de jeneverproductie in de achttiende en vooral negentiende eeuw zijn hoogtepunt bereikte. Schiedam blijft voor Nolet Distillery dan ook de geboortegrond waar hun hart ligt en van waaruit zij inmiddels naar vele internationale markten exporteert.
www.noletdistillery.com

Onder de Boompjes distilleerderij stamt uit 1658 en is daarmee de op één na oudste distilleerderij van Nederland. Nog steeds onafhankelijk onder 1 familie maakt Onder de Boompjes genever en gin zoals het hoort. Gebruikmakend van uitsluitend verse en natuurlijke ingrediënten. Onder de Boompjes bottelt alles zelf in de distilleerderij en stookt ieder distillaat in huis. Ze maken 4 soorten genever, 2 gins en een vodka.
www.onderdeboompjes.eu

Het familiebedrijf Herman Jansen produceert al sinds 1777 gedistilleerde dranken. Herman Jansen brengt oer-Hollandse dranken op de markt, zoals Sonnema en Notaris jeneverspecialiteiten. Maar ook bekende internationale merken, zoals Glen Mansion Whisky, Savoy Club, Tribelle Triple Sec en Delaforce Port. Het huidige Herman jansen is wereldwijd actief en biedt een gevarieerd en eigentijds assortiment.
hermanjansen.com

De jonge, nieuwe garde vanuit Schiedam. Een klein, bevlogen team dat altijd gaat voor het beste. 12 aparte distillaten worden geblend tot de gin Loopuyt. Daarnaast om de gin volledig tot zijn recht te laten komen zijn er de eigen soda’s. Een tonic en gemberbier. Deze zijn ontwikkeld, vanuit de smaak van de gin. Om de gin, net als onze locaties, volledig te kunnen beleven. Vive la Loopuyt!
www.loopuyt.com

CATZ® Dry Gin is een jongensdroom die is waargemaakt; een droom van drie vrienden die hun sporen hebben verdiend in de drankenindustrie en inmiddels hun bucketlist afwerken. Het maken van een eigen spirit stond daar prominent op. Het oud-Hollandse merk CATZ werd nieuw leven ingeblazen en in nauwe samenwerking met distilleerderij Herman Jansen werd een krachtige en bijzonder smaakvolle gin ontwikkeld die zich al snel tot de wereldtop mocht rekenen.
www.catzdistillers.com

Bobby’s Schiedam Dry Gin is een gin vernoemd naar Jacobus Alfons, Bob of Bobby voor vrienden. Bobby wordt geboren in Naku, Ambon in Indonesië en migreert op jonge leeftijd naar Nederland. In Nederland verliest hij zijn hart aan jenever, maar mist de smaken van zijn thuisland. Bobby besluit zijn jenever op te tuigen met Indonesische kruiden en planten. Zonder het te beseffen, legt hij de basis voor Bobby’s Schiedam Dry Gin. In 2012 ontdekt kleinzoon Sebastiaan een oude jeneverfles. Geïnspireerd door het verhaal van zijn grootvader, en het unieke Indonesische recept, trekt hij naar Schiedam.
bobbysdrygin.com